Min vecka i bilder...



Mor & Far ville inte vara med pa bloggbilder, men oroa er inte det kommer dom =)

koh tao & dyk cert.

Koh tao ar enligt mig alldeles for turistigt, man ser knappt lokalbefolkningen for alla backpackers.
Men det ar tydligen mecka for dykare. Sa jag stannade till har i nagra dagar for att ta mitt egna dyk cert =)

Jag gick till ett lite mindre "kant" dyk center dar det bara blev jag & min dyk instruktor, Andy. Det var nog bra for de andra stallerna ar det mellan 5 & 10 pers i varje grupp =)

Kursen varade i 4 dagar.

Dag 1: Morgon - dvd, boken, fragor. Eftermiddag - dvd, boken, fragor, laxa.
Dag 2: Morgon - test fragor & slutprov 86% yeey. Eftermiddag - ovningar i grunt vatten nr 1-3 & open water dive 1
Dag 3: Morgon - sovmorgon =). Eftermiddag - ovningar i grunt vatten 4-5 & open water dive 2
Dag 4: Morgon - 7.15 am Open water dive 3 & 4 ...KLAR =)

Ovningar i grunt vatten innebar bla att man lar sig andas i munstycket, rensa masken pa vatten, ta av och pa masken, simma utan mask, ta av och pa flytvasten, vara under vatten i ca i min utan munstycket, mm
Allt detta gors under vattnet och pa open water dive gor man samma sak fast pa 10 - 18 meters djup.

Jag sag en massa fiskar bla en eagle ray stingrocka men en massa andra =)

Imorgon aker jag vidare till Koh Lanta dar mamma och pappa kommer att vara =) det ska bli jatte kul att traffa dom, men lite konstigt oxa.

forsokte att ladda upp foton men det var alldeles for segt har, aterkommer med det =)

puss puss


Down time =)

Jag kom till Bangkok for en evighet sen, eller det kanns ialla fall sa. I verkligheten ar det en vecka...
Nar jag kom hit madde jag fortfarande illa men konstaterade ganska snabbt att det antagligen var malaria tabletterna sa jag slutade, och efter nagra dagar madde jag battre. Men da hade jag istallet hela armarna fulla med myggbett sa jag fick ata antihistamin =)

Av en slump (igen) var alla britter i Bangkok for en kvall, det maste ju firas =)
Sa vi traffades hogst upp i mbk shopping mall, for lite bowling. (jag foll under press och kom 3a med ca 2 poang) sen hamnade vi pa Khosan road (valkand eller okand backpacker gata i bangkok) dar vi hade nagra buckets... berusade akte vi sedan till en ping pong show, ni som inte vet vad det ar...look it up =)
Det var det konstigaste jag sett, man vill egentligen inte titta men man kan inte lata bli.
Var hemma vid 6 pa morgonen =)

Britterna akte och jag traffade en ny van, en britt. hihi
Rhys & jag tittade pa bio och akte till bangkoks hogsta byggnad for en dyr drink, tur att rhys ar en gentleman =)
Dagen efter det drog vi ihop ett gang fran hostelet och partade hela natten...buckets....=)

Nu ar jag pa koh tao for att ta dyk cert, innan jag aker mot Krabi & mamma och pappa =)

& salmiak balkar =)

puss & kram

Battambang, Phnom penh & Sihanoukville.

Battambang ar en liten stad i Kambodja, som till skillnad fran Siem reap inte ar gjord for turister.
Om man aker till Battambang ar det for batturen dit eller bambu taget dar. Det finns inte mkt annat dar, men jag & Angela hade ett par skona dagar dar =)

  

Vi tog en tuk-tuk tur till bambu taget...

     

...& till the bat caves (fladdermoss grotta) dar vi sag miljoner, miljoner fladdermoss flyga ut ur grottan.

           


I Phnom penh akte vi till massmords museet & the killing fields. Det var sjukt jobbigt att vara i museet da allt ar mer eller mindre lamnat som det blev lamnat.

Massmords museet ar eller var en skola som under Khmer rouge regimen blev ett hemligt fangelse & tortyrplats. 20 000 manniskor holls fangslade & mordades dar, innan de blev begravna i massgravarna vid the killing fields.

En av de fortsa att satta sin fot pa s21 (som var kodnamnet pa fangelset) nar kriget var slut, var en vietnamsk fotograf, han fotograferade kropparna som lag kvar fastbundna i sina sangar, mordade nagra timmar tidigare i all hast...

De foton fotografen tog hanger nu forstorade i samma "rum" som han tog dom i. allt ar sig likt i rummet, jarnsangens placering mm, det enda som ar annorlunda ar att nu finns dar ingen dod kropp...

Det fanns oxa sa otroligt manga foton pa de manniskor som blev mordade dar, portrat efter portrat, det var ett jobbigt museeum att vara i.

The killing fields ar dar flera tusen manniskor kom for att bli avrattade. De visade upp skallar med stora hal i huvudet, for for att inte waste kulor, slog de helt enkelt en hammare i huvudet, eller tog bebisar i fotterna och krossade huvudet mot ett trad. Det finns fortfarande gravar kvar att grava upp...
Det var inte lika jobbigt att vara vid the killing fields, for vid det laget var vi nog kanslomassigt tomda.

Varken jag eller Angela tog nagra foton pa vare sig massmords museet eller the killing fields, kandes inte ratt.

Pa onsdag kvallen var vi ute och spelade lite billjard med bla en ladyboy =)

     


Ni alla vet vad som hande i Sihanoukville, sa det finns inte manga bilder darifran men har ar nagra ialla fall =)

     


Just nu ar jag i Bangkok, mar fortfarande inte 100%, laste pa malaria tabletterna att en av de vanligaste biverkningarna ar illamaende... sa jag slutar att ta dom idag sa far vi se, ska egentligen ata dom ca 7 dagar efter ett malaria omrade men jag pallar inte att ma illa langre.

Nu ska jag se pa en film och chilla lite, verkar som om jag kommer traffa killarna senare (mina britter =)) da de kommer till bangkok idag eller imorgon =)

puss puss


kansliga lasare varnas...

Av en slump (?) var alla mina britter och jag tillbaka samtidigt i phnom penh,
& i torsdags kvall skulle vi ga ut for sista gangen tillsammans, i asien iallafall.
Vi hamnade pa en bar/resturang dar jag kande mig sa otroligt obekvam, kan inte forklara det mer an att saga att jag nog inte skulle ha gatt in dar...
Ialla fall sa at vi middag dar innan vi gick vidare, men det blev ingen alkohol for mig.

Pa fredagen vaknade jag upp med varsta illamaendet, tog ett tag innan jag kunde ta mig upp ur sangen, trodde att jag skulle spy sa fort jag rorde mig lite, men inget hande och illamaendet blev lite mildare, det forsvann dock inte helt. Nar jag lag dar i sangen funderade jag pa om jag kanske skulle ta och stanna pa hostelet en natt till och ta bussen till sihanoukville dagen efter, men det gjorde jag inte.

Jag hamnade bredvid en pratglad engelskman pa bussen (han talade om for mig att han oftast inte gillar svenskar!) Vi pratade en stund men tillslut lyssnade jag pa min mp3 och konsentrerade mig pa att andas. Efter nagra timmar och med 30 min kvar av resan kom det, utan forvarning bara nu...spy.

Pinsammaste jag varit med om da jag spydde 2 ggr pa min lilla ryggsack, mina byxor, mina flipflop & satet.

Engelskmannen flog upp ur satet bredvid mig, men han var en angel efter det som gav mig vatten, papper & bad buss chaufforen att stanna en stund.

Jag tog mina saker och gick till toaletten och spolade bort allt med en vattenslang..

val i sihanoukville madde jag illa igen och engelskamannen (sacha) tog komandot. vi tog en taxi till forsta basta guesthouse som hade lediga rum, jag betalade och val inne pa rummet sprang jag till toaletten och spydde igen.

Efter jag duschat och tvattat mina saker, lag jag i sangen med en flakt surrande over huvudet, ungefar varannan timme sprang jag till toaletten och spydde, illgron galla.

Utanfor mitt fonster fanns det vatten och snacks men jag kunde bara inte rora mig.

Sacha har knackat pa ca 1 -2 ganger om dagen for att kolla sa jag lever, han lanade mig sin iphone sa jag kunde titta pa film han hade dar, snallt. =)

Jag har inte spytt mer sen den natten men jag har heller inte matt sa pass bra att jag har lamnat hotellomradet forens igar eftermiddag, da jag gick ner till stranden.

jag satte mig pa en solstol och blev omringad av strand saljare, tror att jag tyckte synd om mig sjalv for jag kopte ett armband (som tjejen gjorde pa plats med majas namn =)) & lat dom ta bort ett harstra itaget, med sytrad, pa mina ben samt ta bort dod hud pa mina fotter...vi hade typ ett eget litet spa darnere =)

Idag var jag pa stranden igen och alla gardagens saljare kom och pratade lite =)

Jag har lart mig att jag maste lyssna pa mig sjalv, for jag har inga som helst tvivel pa att jag fick nagot fran den dar "baren" & jag skulle defenitivt(?) ha stannat pa hostelet i phnom penh.

Puss & Kram


efterlangtade bilder =)


Hue


  


Motorcyckel tur till Hoi an


        


Hoi an

          

   


Mui ne


                 


Ho chi minh city (Saigon)


        


cu chi tunnlarna


                


Siem reap


         


Angkor templen


                                      


Bat till Battambang

     


Kambodja

Jag forsoker att hitta tid att lagga upp bilder men det ar svart, ni far vanta en stund till =)

Ialla fall, just nu ar jag i kambodja, phnom penh for andra gangen. Jag kom hit den 25 feb (fiias b-day =) btw) stannade bara en natt i phnom penh, jag och Angela akte upp till siem reap pa en gang...siem reap var underbart, vi at massa gott, fick massage och vara fotter blev "ätna?" av fiskar =) & Angkor templen var super coolt att se i verkligheten =)

Sen tog vi en slow bat till battambang, den tog ca 7 timmar och var grymt obekvam men vi akte igenom flera flytande byar sa jag ar glad att vi tog bat turen men jag gor nog inte om det igen =)

I battambang tog vi en liten bamboo tag tur och sen akte vi till en fladdermoss grotta, man fick inte ga in men vi sag miljoner fladdermoss nar de flog ut =)

Nu ar jag tillbaka i Phnom penh ska vara har i ca 2 dagar innan jag aker vidare till kusten, ensam...

Nu ska jag ga och ata =)

Saknar er, puss puss 

RSS 2.0