I know, I know.

Det var ett tag sen jag skrev.

Som jag sagt tidigare, tror jag, är jag lite eller mkt trött på asien nu, så Indonesien har jag inte utforskatt så mkt jag egentligen skulle velat.
Men vadå det betyder väl bara att jag får komma tillbaka :)

Bali.

Bali var ett ställe jag har velat till så otroligt länge, tyvärr "orkade" jag bara inte när jag väl var där.

Jag träffade ett par som jag umgicks med så länge de var där, & en av tjejernas syster m. familj & hennes kompisar var där samtidigt så det var några st.
Alla från Petrh :)

Vill egentligen inte skriva det här, för jag kommer få skäll men men...

En dag på stranden, träffade jag en kille, Tom (engelskman såklart) vi klickade direkt (på bara kompis planet) vi bestämde oss för att gå ut på kvällen, sagt & gjort, de flesta klubbarna har nån form av gratis drickande under en viss tid... i alla fall jag drack & var på god väg att bli full men jag var inte där än, när jag gick på toa.

Sen kommer jag inte ihåg sådär jätte mkt.
Det slog bara till, vet inte hur länge jag var inne där, innan 2 tjejer såg mig och började badda min panna med vatten, de frågade vad jag hette mm, de tog mig ner för alla trappor & köpte vatten till mig, sedan tog dom mig till en taxi, & jag kom som tur var ihåg vad mitt hotel hette :)

Det tog 36 timmar innan jag började känna mig lite bakis.
Jag hörde senare, av några svenskar att de hade hört att bartenderna på klubbarna drogar drinkar för att det ska se ut som om alla har the time of their lifes, vet inte om det ligger någon sanning i det men...

Tyvärr, tog inte tom & jag varandras info (facebook, efternamn, hotel..) så, jag undrar vad han tänkte.

Det var sista gången jag drack på bali =)

Nästa gång jag gick ut var det med 2 norrmän jag träffade på stranden.
Jag hade världens huvudvärk men dessa 2 killar var så roliga att dansa med att jag ignorerade mitt huvud & dansade till kl 6 på morgonen, då jag hade så ont att jag såg suddigt =) tog inte deras facebook heller...

Mt Bromo.

Är en vulkan i östra Java, det tog ca 14 timmar att ta mig dit.
Kl 03.30 vaknar du upp & sätter dig i en liten jeep med 5 andra turister, sedan åker du ca en timme på en guppig väg & sen uppför uppför uppför till en viewpoint, & tittar på soluppgången vid vulkanen. Med några hundra andra =)
Sedan hoppar du in i jeepen igen och åker till själva vulkanen eller snarare till en krater bredvid bromo vulkanen. sen går du uppför uppför uppför till kratern & tittar ner i vulkanen :)
Allt du ser är vit rök som puffar ut men lite häftigt var det :)

Sen var det bara att packa väskan och hoppa på bussen till probalingo & sen en annan buss till Yogyakarta. Den resan tog nog bara 12-13 timmar.

Yogyakarta.

I Yogyakarta gick jag på Ramayana ballet, det var lite coolt men jag fattade inte så mkt, ialla fall inte tills jag i intemission hittade en synopsis :)
Balletten var utomhus framför ett "tempel" Prambanan som var upplyst i bakgrunden, nice.

När jag valde att åka till yogyakarta hade jag mer eller mindre bara tittat på kartan och tyckt att det såg utt som ett bra ställe att stanna. När jag kom dit visade det sig att ett jättefint och populärt "tempel" var bara några mil därifrån. Borobudur, var helt klart värt ett besök.
Jag var där en lördag, en dag när flera människor från små byar långt därifrån var där, vilket resulterade i att jag & några andra turister fick agera "kändisar" för en dag. Vi fick posa med bebisar & skolklasser & pensionärer & alla möjliga för att de aldrig sett en "vit" människa förut :)
Kändes lite mysko, men men :)

Jakarta.

Det tog 18 timmar att ta mig till backpacker området i jakarta, 4 timmar var vi i jakarta men lämnade av alla andra på bussen först då de flesta skulle till suburbs, typ.

Här har jag inte gjort ett endaste dugg, är lixom nära tills jag lämnar asien nu.
Jag hade såååå tråkigt en dag att jag gick på bio två gånger.
Såg Prince of persia ( helt ok, typ) men sen var kl bara 19 så jag såg en till The losers. Det kostade mig 42 kr :)
Tyvärr har dom inte premiär på sex & the city fören nästa vecka, så jag får se den lite dyrare varianten i australien, som jag åker till imorgon, äntligen :)

så allihopa ha det bra tills vi hörs igen ;)

puss & kram

Att backpacka...

...är inte alltid en dans på rosor & ofta, väldigt ofta är du ensam med dina tankar.

Jag inser att det kanske inte är så långt ifrån hur jag alltid har varit &/eller alltid kommer att vara. Jag har nog alltid sett mig lite som en enstöring, för även om jag har super underbar familj & vänner (vilket jag ju självklart har ;)) eller vem som helst runt omkring mig, har jag alltid dragit mig tillbaka ensam & i mitt huvud.
Jag trivs där, är trygg där.

Just nu.

Tittar in på fiias sida ofta men orkar inte kommentera, för jobbigt lixom, det är inte långt kvar nu. Älskar dig.

& Linda, jag kan säga till vem som helst att det finns ingen i hela världen jag är så stolt över som min stora syster, men ändå har jag nog aldrig sagt det till dig. Varför då?
Du ska ha bebis snart (närsomhelst typ om jag ska tro mamma :)) Har blandade känslor inför det, Jag är sååå nyfiken att jag snart spricker, samtidigt är jag fortfarande här. pallar knappt att det är nära, vad händer när mina syster döttrar/dotter, söner/son är här?

Vilket får mig att inte kommentera på www.fiiasplace.blogg.se eller köpa bali vykort & skicka till maja. Istället gör jag det jag gör bäst "blockerar" denna gång i form av Stieg Larrsons millenium trilogi, på dålig översatt engelska.

Det är det här som är backpacka, bla bla procent av häftiga upplevelser & bla bla procent av livet in between.

Just nu i´m in between.

RSS 2.0